Østlandsserien – to lag neste sesong?

Det ser ut til å være mange nok som kan være interessert i å spille for oss i Østlandsserien neste år, slik at vi kan klare å stille to lag for første gang i klubbens historie!

Foreløpig er tanken som følger:

1. laget blir et «toppet» lag der klubbens beste spiller, Timo, spiller på 1. bord. De tre beste i vårturneringen (de tre beste som er interessert i å stille i serien relativt fast) utgjør resten av laget; akkurat nå er det Asle, Kristoffer og en til. Dette førstelaget blir supplert av to solide reserver som ikke ønsker å spille hele tiden; Trond M. og en til (kanskje Geir F?).

2. laget blir et lag hvor vi rullerer på at folk får spille, slik at hver enkelt kan regne med kanskje to partier i løpet av sesongen.

Det er noen viktige ting å huske på hva gjelder seriesjakk:

Å si ja til å stille opp, forplikter. Hvis du har lyst, men er usikker på om du i hverdagens virkelighet faktisk vil prioritere å bruke et par søndager i vinterhalvåret på å spille sjakk for klubben, skal du takke nei til å være med.

Vi spiller for å ha det moro og for å lære. Særlig 2. laget har ingen direkte sportslige ambisjoner. Hensikten er å øke samholdet i klubben og gi de som har interesse for langsjakk en anledning til å møte helt andre spillere. Det er helt i orden å bukke, bare du bruker tida du har fått til rådighet! Å gjøre feil er en viktig del av det å lære mer om sjakk.

En ide som er lansert er å ha et ungt lag som et tredjelag. Det kunne være spennende, men det må bli litt opp til Per Kristian. Tim spiller egentlig for Bærum – men kan nok være spilleberettiget for oss, om han er interessert.

Legg igjen en kommentar