Utsatte- og forhåndsspilte partier

Noen partier ble spilt i kveld – her legger vi ut partiene fortløpende når de kommer inn. Både utsatte partier og partier på forhånd

Runde 6 – forhåndsspilte partier:
 6.8 Ole Kristian Nordsveen Carlos Barrientos 1-0
Utsatte partier:
3.1
Geir Farner Kristoffer Gressli 1-0wo
4.9
Ole Kristian Nordsveen Per-Erik Evensen 23/11
4.10
Tobias V Langhoff Eivind Tjensvoll Må avtales
5.3
Geir Farner Helge Simonsen 1-0
5.7
Geir Solstad Georg Barlindhaug Ellingsen 1-0


Foreløpig resultatliste ligger på TurneringsService

Partier og kommentarer under streken.

Nordsveen – Barrientos: 1-0

Ole Petter: Sort spiller en ikke veldig utbredt åpning, og grunnen til det er vel strengt tatt at den ikke er spesielt god. Hvit får et tempo i åpningen med Sc3, og spiller direkte og godt. Å ligge foran i utvikling er en midlertidig fordel som må utnyttes. 7…exf5? hjelper også hvit, men man må bruke slike muligheter også. Etter 14. Lf6!! 14…Kf8 kan jeg ikke skjønne annet enn at sort er spilt nærmest av brettet i en materielt lik stilling. Men det gjelder å konvertere! I de neste trekkene må sort konsentrere seg om forsvarsspillet, her viser hvit glimrende angrepsspill – selv om det kanskje er enda sterkere computertrekk.

Solstad – Ellingsen: 1-0

Ole Petter: Heller ikke her er vi inne i en spesielt god åpning for sort. Hvit velger noen lite spilte varianter, men det virker overfladisk sett fornuftig, få offiserene i spill og utnytt at sort har brukt tid på å rote rundt med dama tidlig. Her blir den til og med fanget – og selv om det ikke hadde vært mulig står hvit veldig mye bedre etter 7. Ld2. Hvit har utviklet fire lette offiserer, er klar til å rokere, mens sort antakelig bør få kongen i en slags sikkerhet snarest mulig.

Resten av partiet blir dessverre litt uinteressant siden det er så stor materiell forskjell, hvit spiller kanskje litt reservert til å begynne med – men har fullstendig kontroll og vinner selvsagt enkelt. Glimrende utnyttet åpning!

Legg igjen en kommentar