Høstturneringen runde 6: Farner vant med 5,5/6!

Geir F spilte seg ut av problemene Vegard skapte, og tar en fortjent turneringsseier, gratulerer!

Per Kristian knuste Carlos, det må vi ha lov til å si – det så instruktivt ut. Kristoffer og Geir var ute av kjent teori antakelig etter halvannet trekk, og Geir tapte nok klart mest på det. Thorstensen-familien vedlikeholdt julefreden med en 15 trekks remis(!), mens Tobias fikk inn et glimrende angrep mot Rune og vant sikkert. Asle måtte jobbe lengst av alle for seieren mot en hardt kjempende Astrid, som lenge sto materiell under. Georg hadde meg under kraftig press, men gikk seg vill i variantene og jeg slapp unna med poenget. Henrik slo Geir L i et parti hvor det så ut som om Henrik hadde noe bedre stilling tidlig.

Hengepartier fra runde 5 og 6 kan spilles mandag 15. desember eller privat.

Geir Farner – Vegard 1-0
Geir Hem – Kristoffer 0-1
Per Kr. – Carlos 1-0
Tom – Roar Remis
Lars Eivind – Geir Solstad 0-1
Kasper – Harald Remis
Georg – Ole Petter 0-1
Henrik – Geir Lorvik 1-0
Astrid – Asle 0-1
Trond – Stian uts.
Tobias – Rune 1-0
Stein w.o.

Resultater og rundeoppsett finnes her

Geir Farner – Vegard: 1-0

Geir Hem – Kristoffer: 0-1

Per Kr. – Carlos: 1-0

Tom – Roar: remis

Ole Petter: En fredfull remis.

Lars Eivind – Geir Solstad

Kasper – Harald: remis

Georg – Ole Petter: 0-1

Ole Petter: Et spennende og langt parti med gode sjanser til begge sider. Det er noe taktikk sort misser etter at hvit har spilt 8. Db3, sort velger i stedet å ta løperparet etter e4, hvor vi får en skarp stilling som krever presist spill fra begge. Jeg ble litt overrasket over 17. d4, som lukker stillingen for hvit, og etter min oppfatning var de svake bøndene på fløyene viktige spillpunkter for sort i et sluttspill. I tillegg får vi åpnet noen linjer etter 32. fxe4 fxe4. Hvit har et godt angrep, men som sort var jeg aldri spesielt bekymret, men det var kanskje bare virkelighetsvegring. Etter 39. f5?? skal sort vinne med 39…De6!, tårnet er fanget. Men jeg analyserte ikke godt nok, og ble for bekymret for 40. c6 – noe som er ubegrunnet.

Nå har sort uansett en fribonde, og etter 42…Bg6!! vinner sort nok en bonde. Hvit prøver å ofre materiell til fordel for aktivitet og en mulig overraskelse på slutten, men det er ikke nok.

Henrik – Geir Lorvik: 1-0

Ole Petter: Vi forlater teorien med 6…Sf6 – bedre her var kanskje 6…f5 eller 6…Sge7 for å forberede f5 ytterligere. Med …f5 vil sort ha en fin stilling og kan utvikle naturlig videre med Sf6, 0-0, De8 og eventuelt Dh5 i neste trekk. Med 8…a6?! gir sort bort tid; det er ingen grunn til å spille fram bonden. Bedre var for eksempel 8…Lg4, som utvikler løperen og skaper en potensiell binding på f3. Dessverre roter sort med 12…Lf5?, og plutselig er den lange, lyse diagonalen svært farlig. 12…Tb8 ville antakelig løst alle problemene som fulgte. 15. Txc6! er et flott trekk, som utnytter avdekkeren som følger. Deretter blir det veldig vanskelig, og hvit tvinger pent fram avslag på e6 som setter dronningen på feil diagonal. Flott spilt av hvit!

Astrid – Asle: 0-1

Trond – Stian

Tobias – Rune: 1-0

Legg igjen en kommentar