Ett hengeparti, to forhåndspartier

I dag ble det spilt tre partier fra vårturneringen.
Hengepartiet mellom Tobias og Ole Petter fra runde 6 endte 0-1
Runde 7-partiet mellom Asle og Geir S endte 1-0 og mellom Henrik og Vegard 0-1. Partier under:

Tobias – Ole Petter: 0-1

Ole Petter: Sort slapp kanskje litt unna med skrekken. 4. Ld3?! tenkte jeg var feil av hvit – det både framprovoserer tap av tempo og blokkerer for d-bonden. Etter en grei åpning blir dronningen feilplassert på b6. Det var nok bedre enten å utvikle løperen med 7…Ld6. Jeg vurderte også 7…Dc7, jeg hadde en tanke om at både e5 og f4 kunne være viktige felter – men la ikke nok vekt på det da jeg spilte 7…Db6?!. 8…d4 er også litt vel forhastet, tror jeg. Fordelen er at det gir hvit en svak bonde på e3, som det bør være mulig å spille mot. Hvit utvikler fornuftig med 13. Lb2 – da bør jeg spille 13…0-0. Jeg undervurderer problemene jeg kan havne i uten å ha rokert. Jeg var også litt på tynn is med 14…Sxe5, hadde jeg rokert der tror jeg stillingen hadde blitt bedre for sort. En mulighet var også en lang rokade, men vi så etterpå at Sg5 med trussel mot f7 nok gjorde det til en dårlig idé. Jeg spilte 14…Sxe5 med basis i at hvit fikk to svake dobbeltbønder, og tenkte at det skulle være mulig å komme unna uten å gi mer enn en bonde. 16…Dc6! opplevde jeg vel som et lite vendepunkt i partiet; jeg fikk koordinert brikkene mine ved å få dronningen over på de lyse feltene – samt peke mot g2 – jeg har kontroll på d-linja og noen potensielle taktiske muligheter rettet mot løperen som henger. På den annen side har hvit et flott press mot f7. Derfor bytter jeg også villig bort springerne; sorts løper kan aldri presse f7, det kunne springeren. Indirekte letter presset på f7 – og jeg får spilt 19…De4!. Hvit taper dessverre med 22. Txf3. Vi diskuterte litt etterpå hva som hadde skjedd med gxf3. Gitt presset jeg hadde vært under er det ikke utenkelig at jeg ville gått for det enkle 22…Dg3+ og dronningbytte, med 23…hxg3 for å ivareta bondestrukturen. Da ville nok samtidig stillingen vært veldig remisaktig.

Asle – Geir: 1-0

Henrik – Vegard: 0-1

Legg igjen en kommentar