NM for klubblag, dag 2

Første runde for dagen gikk ikke særlig bedre enn gårsdagen, men så begynte vi å få opp dampen, og da stopper man ikke Kampen…

Astrid fikk sin andre 10-trekks prepp, Kasper vartet opp med suverent angrepsspill, Asle plukker poeng av alt og alle, og til og med Kristoffer svindler seg til et poeng! Når kavalerriet dukket opp i kveldsrunden plukker også Ole Petter en seier!

Runde 2: Kampen – Akademisk 3: 1-3
Runde 3: Alta 3 – Kampen: 1-3
Runde 4: Moss 3 – Kampen: 2-2

Partiene ligger under

Runde 2: Kampen – Akademisk 3

Erik Søreng – Asle: 0,5-0,5

Kristoffer – Andrei Olsen: 0-1

Tobias Leknes – Kasper: 1-0

Astrid – Simen Mørdre: 0,5-0,5

Runde 3: Alta 3 – Kampen

Asle – Vladimir Merzliakov: 1-0

David Simonsen – Kristoffer: 0-1

Kasper – Haakon Kristoffersen: 1-0

Henrik Kristoffersen – Astrid: 1-0

Runde 4: Moss 3 – Kampen

Asle – Torbjørn Henriksen: 0,5-0,5

Parti kommer.

Arnstein Johansen – Kristoffer: 0,5-0,5

Ole Petter – Ola Torstein Endresen: 1-0

Ole Petter: Åpner litt rolig med 4. e3 – jeg håpet sort skulle spille …Lb4, der har jeg nemlig en linje jeg kan godt som inkluderer et voldsomt angrep i e/f-linja. Nå ble det ikke slik, og jeg konsentrerer meg i stedet om c-linja som blir åpen, sentraliserer tårnene og prøver å finne en plan. Det byr seg en fin mulighet til å skape en svekkelse hos sort etter 19…Tfd8?!; nå tvinger jeg fram en dobbeltbonde i a-linja for sort. Så gjelder det å skape en svakhet til, og det kan jeg ved å ta tårn og to bønder for to lette offiserer med 24. Sxe6!. På dette tidspunktet er partiet nærmest vunnet. På slutten ser jeg ikke helt hvordan dronning og løper skal matte – jeg ser ikke at jeg kan drive kongen i fanget på egne bønder – pluss at konstant sjakking nok hadde gjort at motspiller ville tapt på tid (han hadde ca 10 sekunder på de 6-8 siste trekkene). Jeg velger heller å avvikle til et ikke helt enkelt, men i utgangspunktet klart vunnet sluttspill. Og sort var lei av å være under press og i tidsnød, så han ga seg fort etter tidskontrollen.

Carlos – Thomas Wasenius: 0-1

 

Legg igjen en kommentar